Turkije

Istanbul Vakantie

Een bruisende stad vol herinneringen aan een roemrijk verleden wacht erop door u ontdekt te worden.

Weinig steden op de wereld kunnen de vergelijking met Istanbul doorstaan waar het gaat om een roemrijk verleden en het aantal bezienswaardigheden dat daaraan herinnert. Meer dan tweeduizend jaar geschiedenis van Byzantium en Constantinopel is in deze bruisende stad tastbaar aanwezig. Hoewel een gigantische miljoenenstad, is het historische centrum zo compact dat het prima te voet te verkennen valt. U kunt er heerlijk rondzwerven aan beide zijden van de Gouden Hoorn. Er is zoveel te zien en te genieten, wat Istanbul tot een topbestemming maakt voor een stedentrip of een langer verblijf.

Bezienswaardigheden in Istanbul

Gedurende bijna 2000 jaar was Istanbul de hoofdstad van eerst het Byzantijnse- en daarna het Ottomaanse Rijk. Beide kenden heersers die hun voetafdruk in de geschiedenis zeker stelden door imposante bouwwerken neer te zetten. Wereldberoemde visitekaartjes van Istanbul zijn daardoor de Ayasofia van keizer Justinianus en de er tegenover gelegen Blauwe Moskee van sultan Ahmed I. Dan zijn er het legendarische Topkapi Paleis en de unieke Basilica Cisterne. De honderden vissers op de Galatabrug zijn een bezienswaardigheid op zich. In Istanbul komt u echt ogen- en ongetwijfeld tijd tekort. Wilt u even rust om alle indrukken te verwerken, neem dan een van de veerboten naar de overkant van de Bosporus. De frisse zeebries zal u goed doen en vanaf het water heeft u een zeldzaam mooie blik op de stad.

Restaurants in Istanbul

Een bezoek aan Istanbul biedt u de gelegenheid uitgebreid kennis te maken met de bijzonder smakelijke Turkse keuken. In de stad vindt u ontelbare eetgelegenheden variërend van eenvoudig tot verfijnd. Een gezellig gebied met veel restaurants vindt u in de straatjes tussen de Blauwe Moskee en de zee.

Weer in Istanbul

De zomers zijn droog en heet in Istanbul. Maar in december en januari valt er veel neerslag en vaak is dat in de vorm van sneeuw! Houd daar dus rekening mee door warme kleding mee te nemen. Het voor- en najaar zijn ongetwijfeld de beste seizoenen om naar Istanbul te gaan.

Wat is er te doen in Istanbul

Behalve de grote bezienswaardigheden zijn er een aantal musea met mooie collecties. Een bezoek aan de grote bazaar is een onvergetelijke belevenis.  Ook interessant is een voorstelling van de derwish dansers. In een stad met zoveel water is een boottocht natuurlijk een must. Dan is een bezoek aan een van de Prinseneilanden in de Zee van Marmora wellicht een goede optie, zoals Buyukada. Bij goed weer kunt u een dagje heerlijk relaxen op dit autovrije eiland met veel strandpaviljoens waar het u aan niets zal ontbreken. 

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba