Turkije

Openbaar vervoer Antalya

Openbaar vervoer in Antalya. Informatie over de bussen, trams, taxi en de dolmus.

 

 

 

 

Openbaar vervoer in Antalya

In een drukke en toeristische omgeving als Antalya is het openbaar vervoer onmisbaar. Er zijn bussen, taxi’s, trams, mini-bussen en de dolmus om u naar de belangrijkste bestemmingen en bezienswaardigheden te brengen.

Bij aankomst op de luchthaven

Wanneer u aankomt op de luchthaven kunt u het beste een taxi of eigen vervoer regelen om uw hotel te bereiken. Het is vaak het handigst om van te voren uw taxi of een eigen auto te reserveren via uw reisbureau of deze website. Er zijn ook shuttlebussen beschikbaar op het vliegveld, maar het vinden van de juiste bus is geen prettige opgave na een lange vliegreis. Hoewel de taxikosten berekend worden aan de hand van een taxi-meter doet u er verstandig aan om voordat u instapt een schatting van de kosten te laten maken zodat de chauffeur begrijpt dat u oplet. Op het vliegveld is meestal niet over een taxiprijs te onderhandelen.

Openbaar bussysteem

De bus is het beste en het makkelijkste openbare vervoersmiddel om op een goedkope manier zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien. Het is niet altijd noodzakelijk om een ​​auto of een taxi te huren. De bussen in Antalya brengen u naar bijna alle delen van de stad. Een kaart van de busroutes vindt u Hier.

Trams

Langs de kustlijn van Antalya rijden ook trams. De trams waren in Antalya één van de eerste middelen van openbaar vervoer en werden geschonken door de Duitse stad Neurenberg. De tramlijn loopt van het westelijke (Konyaalti) strand en het Museum van Antalya tot het oostelijke deel van het centrum van de stad. Eigenlijk is de tram het beste vervoersmiddelmiddel voor een dagje sightseeing van het oude centrum.

Dolmus

Een dolmus is een kruising tussen een taxi en een bus. Het busje rijdt een vaste route, maar u kunt overal op de route instappen of uitstappen. In een drukke stad als Antalya zijn de dolmus snel gevuld waardoor ze vlotter doorrijden. Een lege dolmus zal wat langzamer rijden om te proberen zoveel mogelijk passagiers mee te nemen, maar de chauffeurs hebben zich wel aan een bepaald tijdschema te houden.

Autoverhuur

Bekijk op onze pagina auto huren hoe u eenvoudig een huurauto regelt voor uw vakantie. Deze huurauto kunt u al ophalen bij aankomst op het vliegveld, maar er zijn ook goedkope huurauto’s beschikbaar in de stad. Zorg ervoor dat u zich aan de verkeersregels houdt. In de stad wordt er streng toegezien dat weggebruikers zich aan de regels houden. 

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba