Turkije

Openbaar vervoer Alanya

Het openbaarvervoer in Alanya; Bussen Dolmus en taxi’s.

 

 

 

 

Lange afstandsbussen

Het busstation bevindt zich buiten het centrum aan de noord-west kant van de stad. Het Turkse woord is “otogar” en ligt aan een plein tussen de zee en de straat Kizlar Pinan Caddesi. Voor vervoer naar een luchthaven moet u hier zeker niet zijn.

Taxi’s

Er zijn honderden taxi’s in Alanya, dus u zult geen moeite hebben er één te vinden. Ze zijn geelgekleurd en hebben een nummer aan de zijkant. Taxistandplaatsen zijn herkenbaar aan een geel bord, maar u kunt ook uw hand opsteken om er één aan te houden. Taxi’s zijn verplicht een meter te hebben, maar let u er wel op dat die werkt.

Stadsbussen en Dolmus

In Alanya rijden stadbussen van het openbaar vervoer en particuliere dolmus busjes.De eersten zijn te herkennen aan twee oranje banden. Zij stoppen alleen bij de halteplaatsen die herkenbaar zijn aan oranje borden. Deze moderne bussen zijn voorzien van een computer-gestuurde display waarop u de haltes kunt aflezen.

De particuliere dolmus busjes rijden een vaste route en stoppen als u uw hand opsteekt. De bestemming is meestal met een bord ergens aan de voorzijde zichtbaar gemaakt. Probeer zoveel mogelijk met gepast geld te betalen .

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba