Turkije

Uitgaan Alanya

Het uitgaansleven in Alanya draait om dansen, feesten en plezier maken tot in de vroege uren van de ochtend.

 

 

 

Ieder hotel in Alanya beschikt over een bar, maar wie echt wil uitgaan moet in het centrum zijn. Het aantal gelegenheden en de afwisseling die ze bieden in muziek, uitstraling en soort publiek is enorm. Niet voor niets wordt Alanya wel een partymetropool genoemd. Grote internationale discotheken met verschillende verdiepingen, trendy bars, maar ook minder in het oog springende plaatsen. Wat u ook wilt, rock, pop, disco, techno, salsa of Turkse muziek, er is hier een plek waar u zich thuis voelt.

Waar uitgaan Alanya?

Bijna al het uitgaansleven is geconcentreerd rond het havengebied. De grote discotheken bieden vaak uitzicht op het water en de kleinere bars liggen erachter. Tijdens het hoogseizoen is het iedere dag feest, maar daarbuiten worden de zondag en maandag beschouwd als feestavonden. Voor een toerist begint een goede avond uit met een bezoek aan een van de vele restaurants in het bazargebied. Daarna worden er een paar bars bezocht en vervolgens wordt er gedanst en gefeest in de discotheken. Het leven begint daar pas goed na middernacht en gaat door tot sluitingstijd.

Discotheken Alanya

De Havana Club is een bruisende disco met drie verdiepingen. Hier kunt u onder de sterren dansen met uitzicht op de haven en de verlichte burcht. Er wordt voornamelijk house en commerciële muziek gedraaid. Vergelijkbaar is de James Dean Bar, waar vooral hip hop en Turkse RnB op de draaitafel ligt. Andere populaire disco’s zijn de Zapfhahn Club, Bellman Restaurant en Disco, Robin Hood en de Istanbul Club. Waarschijnlijk de grootste disco van Alanya is het Auditorium met een capaciteit van 4000 bezoekers. Voor wie zich in het zweet heeft gedanst is een zwembad ter beschikking om af te koelen. Deze openluchtdisco met lasershow ligt buiten het centrum in de wijk Kestel. Iedere taxichauffeur weet het te vinden.

Sluitingstijd

Om 3:00 uur moet de muziek in de haven stoppen, maar de echte liefhebbers kunnen nog doorgaan bij de discotheken buiten het centrum. De keuze aan drankjes is minstens zo groot als thuis en misschien zelfs groter. Als algemene regel geldt dat geïmporteerde dranken duurder zijn dan lokale, vooral als het gaat om alcohol, waar het verschil in prijs behoorlijk kan zijn. Smaak varieert natuurlijk van persoon tot persoon, maar vaak smaakt het goedkope lokale spul net zo goed als de duurdere geïmporteerde merken.

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba