Turkije

Weer Alanya

Het klimaat rond Alanya kenmerkt zich door lange, droge, warme zomers en zachte, regenachtige winters. Dat zorgt ervoor, dat Alanya het hele jaar een aantrekkelijke bestemming is.

 

Beschutting door de bergen

Het hoge Taurusgebergte dat direct achter de stad oprijst, zorgt ervoor dat de koude winden die ‘s winters uit het noorden waaien, gebroken worden voordat ze het kustgebied kunnen bereiken. Als gevolg hiervan is het er warmer en droger dan in gebieden waar de winden wel toegang hebben. Sterke wind komt in Alanya nauwelijks voor. 

Neerslag Alanya

Regenval doet zich vooral voor in de herfst- en wintermaanden, wanneer de wind vaker vanuit zee waait. In het voorjaar nemen de hoeveelheden af en gedurende de zomer is het weer zo stabiel dat regen bijna niet voorkomt.

Heel veel zon Alanya

Niet voor niets heeft de toeristische raad van Alanya gekozen voor de slogun “waar de zon lacht”. Immers, dit is de plek die 310-320 dagen per jaar verwend wordt met volop zonneschijn. Bijna acht maanden per jaar zijn de omstandigheden er ideaal voor buitenactiviteiten. In juli schijnt de zon gemiddeld 13 uur per dag en in de winter is het nog 5 uur per dag. Ook al bent u alleen maar op zoek naar een bruine huidskleur en vitamine D, dan zult u het hier zeker vinden.

Temperatuur Alanya

Mediterrane klimaten kennen zeer hete zomers en Alanya is geen uitzondering. De top zomermaanden juli en augustus laten een gemiddeld hoogste temperatuur zien van 31 ° C en middagtemperaturen van rond de 40 graden zijn niet ongewoon. In de winter bereikt de middagtemperatuur waarden tussen de 15 en 17 graden, terwijl het kwik ’s nachts dan niet verder daalt dan 7 tot 9 graden.

Lente en herfst Alanya

Door velen worden het voor- en najaar gezien als de meest ideale seizoenen om Alanya te bezoeken. De regenkansen zijn dan klein, terwijl het niet zo warm is met een temperatuur van 20 tot 25 graden in de middag. Een bijkomend voordeel is dan bovendien dat u de massale toeristenstroom ontloopt die de regio in de zomermaanden bezoekt.

Zeewater Alanya

De temperatuur van het zeewater bedraagt  in augustus gemiddeld 27,9° C. Zelfs in de wintermaanden ligt de gemiddelde zeewater temperatuur tussen de 16° C  18° C . Frisser dan in de zomer, maar zeker voor de doorzetters goed te doen.

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba