Turkije

Alanya vakantie

Fraaie jachthavens, straatjes met nachtclubs, leuke restaurantjes en eeuwenoude historische bezienswaardigheden maken deze eens zo rustige uithoek aan de bloeiende Turkse Rivièra tot een stad en vakantie hotspot.

 

Er zijn twee Alanya’s. Overdag en ‘s nachts zijn het twee heel verschillende plaatsen. Overdag is de tijd om te genieten van de zon op de gouden stranden, te  winkelen, excursies te maken en verse zeevruchten te eten op de restaurantschepen. ‘s Nachts is het havengebied een groot feest. Grote nachtclubs domineren rijen van straten die pulseren met house muziek, terwijl mensen zich uitleven in het dansen.

Stranden Alanya

Voor een nieuw aangekomen toerist  zijn er veel dingen die misschien wat verwarrend overkomen. Dit kan ook van toepassing zijn op de stranden van Alanya. De twee belangrijkste stranden in de stad zijn van nature gescheiden in een oostelijk en westelijk deel door de 250 meter hoge kaap.

Winkelen Alanya

Welkom in de wereld van het winkelen! Grote winkelcentra en markten zijn vol met oosterse kleuren, nationale specialiteiten en een breed scala aan goederen. Turkije is het goedkoopste land aan de Middellandse Zee. Overal kunt u afdingen prijzen. Het proces van onderhandelen kan erg lang zijn, maar zowel koper als verkoper beleven er plezier aan. Er zijn veel winkels langs de kust. U zult daar leer, kleding en sieraden te vinden. Vergeet vooral de traditionele niet: pompoen flessen! Het is beter om te gaan winkelen in de avond. De stad komt dan tot leven en kleurrijke etalages verleiden de toeristen met de bekende leren jasjes, tapijten, sieraden en koperen voorwerpen. Neem een duik in de sfeer van plezier en entertainment!

Restaurants Alanya

In Alanya vindt u veel goede restaurants. Velen van hen hebben hetzelfde menu, maar dat neemt niet weg dat u echt erg gevarieerd en lekker kunt  eten tijdens uw  vakantie in Alanya. Van Turkije wordt gezegd dat het tot de drie beste keukens ter wereld behoort. Er staan u heel veel verrassende smaken te wachten tijdens uw verblijf in Turkije. Alanya heeft voor elk wat wils. Voor een rijke keus en goede kwaliteit kunt u het beste iets zoeken in de kleine straatjes waar de lokale Turken eten.

Uitgaan Alanya

Het nachtleven in Alanya draait om dansen, feesten en plezier maken tot in de vroege uren van de ochtend.

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba