Turkije

Openbaar vervoer Turkije

Openbaar vervoer Turkije

Binnen Turkije kunt u de lange afstanden het beste per bus, trein of vliegtuig afleggen.

 

 

 

Vliegen

Gezien de grote afstanden kan vliegen een uitkomst zijn. Turkish Airlines vliegt tussen de grote steden tegen relatief lage prijzen. Daarnaast zijn er kleinere en voordeligere maatschappijen die hun netwerken steeds verder uitbouwen, zoals Onur Air, Atlasjet, Anadolu Jet en Pegasus Air.

Via onze pagina Vliegtickets Turkije kunt eenvoudig ook uw binnenlandse vlucht regelen. 

Bus

Busvervoer is,in Turkije een belangrijk transportmiddel, ook voor de lange afstand. Duizenden moderne en zelfs luxueuze bussen verbinden alle plaatsen van het land. Op de meeste routes zijn er verscheidene vertrektijden per dag en is reserveren niet noodzakelijk.

Omdat er in Turkije niet één maar tientallen busmaatschappijen rijden kunnen we u niet eenvoudig verwijzen naar een website met informatie over bustijden en buskaarten. Op de lokale busstations kunt u bustijden opvragen en een kaartje kopen. Vaak kunt u ook informatie opvragen bij de receptie van uw hotel of resort. Wilt u van te voren uw bustickets reserveren kijkt u dan op:

www.turistatravel.com

Trein

Met uitzondering van Izmir zijn de bij vakantiegangers populaire plaatsen aan de Middellandse zee niet aangesloten op het spoorwegnet. Wegens de uitvoering van grootschalige onderhoudswerkzaamheden en moderniseringsprojecten zijn een wisselend aantal lijnen ook langdurig buiten gebruik. Wilt u in Turkije met de trein gaan reizen, laat u dan ter plaatse goed voorlichten hoe de situatie op dat moment is. 

Dolmus

Een dolmus is een busje dat volgens een bepaalde route door de stad rijdt. Er zijn echter geen vaste haltes of andere in- of uitstapplaatsen. Om een dolmus aan te houden steekt u langs de route uw hand op. Om weer uit te stappen maakt u aan de chauffeur kenbaar waar u moet zijn. We raden u aan om van te voren te informeren wat de reis ongeveer zal kosten.

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba