Turkije

Waar ligt Turkije?

Waar ligt Turkije?Turkije is een land dat tot zowel Europa als Azië behoort. Bekijk de ligging van Turkije.

 

  

 

Buurlanden Turkije 

Turkije grenst aan Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië.

Waar ligt Turkije op de kaart?

Hieronder vindt u Turkije op de kaart. Met de zoomfunctie kunt u uitzoomen om de ligging op de wereldkaart te bekijken of inzoomen om de buurlanden van Turkije of specifieke plaatsen in Turkije vinden.

Turkije kaart

Waar liggen de bekende vakantiebestemmingen van Turkije?

Op de kaart zijn enkele populaire vakantiebestemmingen gemarkeerd:

Alanya

Alanya is een populaire toeristische badplaats aan de Turkse Rivièra, gelegen in het gelijknamige district Alanya. Het ligt ten oosten van Antalya en Side. Alanya heeft 2 bekende stranden, het Ooststrand en het Cleopatrastrand, aan weerszijden van de oude burcht uit de 13e eeuw.

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en heeft bijna 4,5 miljoen inwoners. Ankara is bekend om zijn bijzondere gebouwen en mooie parken.

Antalya

Antalya is een Populaire toeristische badplaats in het Zuidwesten van Turkije, gelegen in de gelijkname provincie aan een grote baai. Antalya is een gezellige winkelstad met lange winkelstraten. Daarnaast heeft de stad mooie grote pleinen en prachtige moskeeën.

Belek

Belek ligt vlakbij de stad Antalya en is nog maar relatief kort in opkomst als populaire vakantiebestemming. In Belek vindt u vele moderne en luxe resorts langs de prachtige lichte zandstranden.

Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije met ruim 14 miljoen inwoners. Istanboel is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. Istanboel ligt in het noordwesten van Turkije.

Marmaris

Marmaris is misschien wel de populairste en bekendste vakantiestad van Turkije. De stad ligt in de provincie Muğla aan de zuidwestkust van Turkije. Vanuit Marmaris gaan veel toeristen, met de veerboot, naar het Griekse eiland Rhodos.

Side

Side was vroeger een bekende havenstad, maar richt zich tegenwoordig meer op het toersime. Side heeft vele bijzondere culutrele bezienswaardigheden en er is veel te vinden over de historische Turkse- (Griekse- en Romeinse-) culturen.

 

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba