Turkije

Turkije Vakantie

Turkije vakantieEr zijn maar weinig landen op deze wereldbol die de vakantieganger zoveel te bieden hebben als Turkije. Of u nu een actieve en sportieve vakantie zoekt, oude steden wilt bezoeken of juist wilt uitrusten en onbezorgd genieten aan het strand, in Turkije vindt u het allemaal.

De Turkse Rivièra

Aan de zuidkust ligt de Turkse riviera. Daar bevinden zich de lange zandstranden die uitnodigen tot zonnen, zwemmen, spelen, snorkelen, zeilen, vissen. Hier liggen de bekende toeristenplaatsen zoals Alanya, Atalya, Marmaris, Kusadasi en Izmir. Stuk voor stuk gezellige steden waar u zich uitstekend zult vermaken.

Turkse bazaarTurkse bazaar

Altijd populair onder de toeristen is de typisch Turkse, meest overdekte, bazaar waar u zich tegoed kunt doen aan allerhande souvenirs en natuurlijk zijn er terrassen waar u tot ’s avonds laat kunt genieten van een verkoelend drankje. Wie zin heeft kan tot diep in de nacht terecht in de ook in Turkije populaire disco’s.

Ligging Turkije

Het grootste deel van dit reusachtige land ligt in Azië, dat door de Bosporus wordt gescheiden van het veel kleinere Europese deel. De Bosporus verbindt de Middellandse zee in het zuiden met de Zwarte zee in het noorden. Door deze ligging heeft Turkije door de geschiedenis heen een brugfunctie vervuld tussen beide continenten.

Turkije landschapBinnenlanden Turkije

Door de rijke afwisseling in landschappen is Turkije een prachtig land. Met uitzondering van de kusten ligt het Aziatische deel voornamelijk op een hoogvlakte van zo’n 1100 m boven zeeniveau. Aan de randen daarvan liggen nog hogere, deels besneeuwde bergketens. In lieflijke groene valleien liggen eeuwenoude schilderachtige bergdorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Het weer in Turkije

Wat het weer betreft is de zuidkust het meest aantrekkelijke gebied om naar toe gaan. In de zomer is het er warm en droog met temperaturen die tot rond de veertig graden kunnen oplopen.

Turkije eten en drinkenEten en drinken in Turkije

Liefhebbers van smakelijk eten en drinken kunnen in Turkije uitstekend terecht. Het gebruik van specifieke kruiden en specerijen in de Turkse keuken zorgt voor een verfijnde en geheel eigen smaak. Maar zeker in de toeristencentra zijn internationale gerechten natuurlijk ook overal verkrijgbaar. Yoghurt en wijn hebben in dit land hun oorsprong. Rond koffie en thee bestaat een authentiek Turkse cultuur betreffende de manier van zetten, serveren en drinken.

Turkije vakantie

Inmiddels zal het u duidelijk zijn: Turkije biedt een enorme keuze aan mogelijkheden om een fantastisch fijne vakantie door te brengen. Bent u nieuwsgierig geworden om meer over dit fascinerende land te weten te komen, lees dan snel verder op één van de volgende pagina’s.

 

MEER VAKANTIE TURKIJE >>

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba