Turkije

Weer Antalya

Weer Antalya

Het weer en de temperaturen in Antalya per seizoen.

 

 

 

 

Antalya weer 

De Turkse Rivièra is gezegend met een heerlijk klimaat. Ook de bezoekers van Antalya genieten daar volop van mee. Nooit komen de temperaturen hier onder nul. Juli is de warmste maand.

Zomer in Antalya

De zomers zijn lang en warm met zonneschijn in overvloed. In mei bereiken de temperaturen in de middag waarden van 25º C of iets hoger. Daarna stijgt de temperatuur gestaag tot gemiddeld 28° C in juli en augustus met maximumtemperaturen van meer dan 35° C, terwijl het in de nacht niet verder afkoelt dan 22° C. De hoogst gemeten temperatuur bedraagt 45° C. Door de ligging aan zee profiteert Belek gelukkig vaak van een verkoelende zeebries, wat op de heetste dagen bijzonder welkom is.

Winter in Antalya

De maanden december tot en met februari laten gemiddelde temperaturen zien rond de 11° C, met pieken tot 15° C en dieptepunten tot ongeveer 6° C 's nachts. Terwijl de nachten en vroege ochtenden misschien wat fris aanvoelen, kan het overdag toch erg aangenaam zijn, vooral wanneer de zon schijnt.

Lente en herfst in Antalya

De temperaturen blijven goed gedurende de herfst. In november kunt u nog steeds genieten van middagtemperaturen boven de 20° C. In de nacht koelt het af tot rond de 10° C. In het voorjaar ziet eind maart de thermometer voor het eerst weer klimmen tot boven de  20° C en mei luidt de start in van een lange nieuwe zomer. Lente en herfst zijn misschien wel de beste tijd voor een verblijf in Antalya. Het is dan heerlijk om buiten te zijn en iets te ondernemen.  Bovendien is het dan niet zo druk.

Neerslag in Antalya

In de maanden juni tot en met september valt slechts 3% van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag. Dat betekent dat de regenkans eigenlijk te verwaarlozen is. Vanaf oktober regent het vaker met december en januari als maanden met de meeste regendagen. Dan kan het ook flink waaien aan de kust. In de voorjaarsmaanden neemt het aantal regendagen dan langzaam weer af.

Zonuren in Antalya

Het gemiddeld aantal uren zon per dag is met 7 het laagst in december en januari. Daarna neemt het gestaag toe tot 12 in juli en augustus.

Zeewater temperatuur in Antalya

De temperatuur van het zeewater is met 16° C het laagst in februari. In de maanden daarna warmt de zon het langzaam op tot 28° C in augustus. Van mei tot en met oktober ligt de temperatuur boven de 20° C. 

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba