Turkije

Antalya bezienswaardigheden

Antalya bezienswaardighedenDe mooiste bezienswaardigheden in Antalya.

 

 

 

 

Deze eeuwenoude stad heeft talrijke bezienswaardigheden die herinneren aan de vroegere bloeiperiode, toen Antalya een van de belangrijkste handelssteden was in het oostelijk deel van de Middellandse zee.

De oude haven van Antalya

Wellicht de mooiste plek is de natuurlijke haven, die tegenwoordig alleen nog als jacht- en vissershaven in gebruik is. De haven ligt als het ware in een kom, die wordt omgeven door rotsen en de historische stadsmuur. In de bruisende stad is het een oase van rust. Op de hete uren van de dag kan het er verstild bijliggen, maar 's avonds is het er levendig en gezellig met leuke terrassen en restaurants.

Kaleiçi Antalya

Vanaf de haven komt u in de wijk Kaleiçi, het oude centrum van de stad. De smalle omhooglopende straatjes met monumentale houten huizen ademen de karakteristieke sfeer van vroeger. Het is heerlijk hier rond te dwalen, rond te kijken in de vele souvenirwinkels en op een terras aan de haven uit te blazen met een hapje en een drankje.

Stadsmuren

De Romeinen zijn begonnen de stad met muren te beschermen. Later is het stelsel door de Seljoeken nog aanzienlijk uitgebreid. Hoewel er van de stadsmuren veel is opgeruimd, dankt Antalya er nog wel een paar van z'n belangrijkste monumenten aan. Vanaf de Hidirlik toren heeft u een fantastisch uitzicht op de haven. Ook de klokkentoren op het belangrijkste plein, Kale Kapisi, maakte vroeger deel uit van de stadsmuur. Hetzelfde geldt voor de rijk versierde Hadrianuspoort.

Religieuze monumenten

Het symbool van Antalya is de Yivli minaret, die naast de Yivli moskee staat. Hij is gebouwd in opdracht van de Seljoekse sultan Alaeddin Keyqubat tussen 1219 en 1236. De moskee is van later datum. Bijzonder aan de minaret zijn de achtkantige structuur en de versiering met donker blauwe en turquoise mozaïek tegels. Een wat triest uitziend monument is de Kesik (afgebroken) minaret die hoort bij de ernaast gelegen ruïne van een in 1846 door brand verwoeste moskee. Verder zijn er de Keyhusrev Medrese en Karatay Medrese (oude islamitische onderwijsinstituten), de Iskele moskee en de Tekeli Mehmet Pasha moskee, diverse oude kapellen en de prachtig gerestaureerde kerk van St. George, een Grieks orthodox heiligdom.

Atatürk Caddesi

Dit is de met bomen omzoomde hoofdstraat van Antalya met chique winkels en veel restaurants. De historische tram die van het Antalya museum naar het Lara strand rijdt, komt er doorheen.

Antalya museum

Voor de liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan het Antalya museum (müze in het Turks) een absolute must. Het museum ligt buiten het centrum in de wijk Konyaalti. Het heeft verdeeld over 14 hallen een enorme collectie beelden en kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de periode vanaf de steen- en bronstijd tot aan de Byzantische tijd.

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba