Turkije

Stranden Alanya

Stranden AlanyaDe stranden in Alanya zijn misschien wel de mooiste van de zuidkust.

 

 

 

Cleopatra en Eastern strand Alanya

Cleopatra Beach en Eastern Beach zijn de belangrijkste stranden in Alanya. Deze twee stranden liggen aan weerszijden van het goed herkenbare rotsige schiereiland dat ter hoogte van het oude centrum in zee steekt. Het zijn prachtige zandstranden waar u voor een paar euro per dag een ligbed en een parasol huurt. U kunt van de openbare toiletten en van douches gebruik maken en bij de aanwezige horeca kunt u verkoelende drankjes en eten bestellen. Het strand aan de westkant heet Cleopatra beach en is ruim drie kilometer lang. Het water wordt hier al snel dieper, zodat niet-zwemmers moeten oppassen. Bij helder weer kunt u hier genieten van mooie zonsondergangen. Het strand aan de oostkant wordt meestal gewoon Eastern beach genoemd, maar ook benamingen als Bougainvillea, Begonville en Keyqubad komen voor. Dit strand strekt zich 22km uit in de richting van Anamur en loopt maar heel langzaam af.

Ulas strand Alanya 

Ulas Park ligt op slechts tien minuten rijden noordwestelijk van Alanya. Neem een taxi of dolmus om er te komen. Hier vindt u het prachtig gelegen Ulas strand, dat bekend staat als een van de beste stranden in de omgeving. Horeca en openbare toiletten zijn hier aanwezig. Het is een perfecte plek om te ontspannen, te zwemmen en van het leven te genieten. Door de week is het er vrij rustig, maar op zondag kan het erg druk zijn omdat het voor de Turken een populaire bestemming is om met familie en vrienden te gaan barbecueën. 

Incekum strand Alanya 

Iets verder weg van Alanya in de richting van Antalya ligt het Incekum strand. Door het fijne zand en de ligging in een natuurlijke omgeving wordt het genoemd als een van de mooiste stranden van de zuidkust van Turkije. Het zeewater is er kristalhelder en de zeebodem loopt er maar heel langzaam af. Vooral voor families met kinderen is dit strand daarom een aanrader. Ook hier vindt u openbare toiletten en horeca en kunt u ligbedden en parasols huren. Het Incekum strand ligt even voorbij het dorp Avsallar. Om er te komen neemt u een taxi of een dolmus.

 

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba