Turkije

Bezienwaardigheden Alanya

Alanya bezienswaardighedenDe bezienswaardigheden in Alanya, zoals de rode toren, het museum en het Alanya kasteel.

 

 

 

 

Kalesi Alanya

Op het rotsachtige schiereiland ten zuiden van Alanya ligt het kasteel van Alanya, gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel ligt op 250 meter boven de zeespiegel en vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het kasteel werd gebouwd op oude fort-resten. Om het fort ligt een 6,5 kilometer lange muur met 140 torentjes.

De rode Toren

Een ander bekend beeld en toeristische attractie in Alanya is de rode toren dat bij de haven ligt. Het gebouw staat bekend als een symbool van de stad en staat ook op de vlag van de stad. De rode toren heeft haar naam dankzij de opvallende rode stenen. Het fort moest vroeger de scheepswerven beschermen.

Antieke scheepswerf

Vlakbij de rode toren ligt de in de rotsen uitgehakte, overdekte scheepswerf met gewelfde galerijen uit 1227, waar de oorlogsschepen voor de Seljoekse vloot werden gebouwd. Het benodigde hout was afkomstig uit de bossen in het nabijgelegen Taurusgebergte.

Grotten Alanya

Op het schiereiland bevinden zich enkele prachtige grotten. Aan de noord-west kant, vlakbij het Cleopatrastrand vindt u de Damlates grot met stalagmieten tot bijna 15m hoog. Alleen vanaf zee toegankelijk zijn de Lovers Cave, Pirates Cave en Phosphorus Cave. Dit zijn populaire bestemmingen voor de bootexcursies.

Museum Alanya

Niet ver van de ingang tot de Damlates grot, op Hilmi Bagci Caddesi, vindt u een klein archeologisch en ethnografisch museum.


Dimcay AlanyaDimcay Alanya

Een geliefde uitstap onder zowel toeristen als Turken is de Dim rivier en de Dim grot, gelegen ongeveer 15km oostelijk van Alanya. De Dim rivier ontspringt in het hoogland van Anatolië en mondt daar uit in de Middellandse zee. Rafting is mogelijk op de rivier en natuurlijk kan er gezwommen worden. De locatie is geliefd om te picknicken, maar ook zijn er langs de rivier veel restaurants waar u goed terecht kunt voor vers gegrilde forel. Er zijn zelfs restaurants boven het water gebouwd. Het pad langs de rivier is op sommige plaatsen stijl, wat ervoor zorgt dat dit niet zo geschikt is als u slecht ter been bent.

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba