Turkije

Vliegveld Alanya

Vliegveld AlanyaToeristen met bestemming Alanya maken gebruik van twee vliegvelden.

 

 

 

 

Vooral wanneer u zelf uw vervoer moet regelen als u weer naar huis gaat, is dat een belangrijk gegeven om rekening mee te houden.

Vliegvelden Alanya

Antalya Airport

De grootste luchthaven met de meeste vluchten is die nabij Antalya, ruim 100km van Alanya. Om het jaarlijkse aanbod van ruim 24 miljoen passagiers te verwerken beschikt deze moderne luchthaven over twee internationale terminals en één voor binnenlandse vluchten. Wanneer u zelf uw transfer terug naar de luchthaven regelt, let dan dus goed op waar u moet zijn. Het is belangrijk te weten dat er geen directe openbaar vervoerverbinding is tussen de luchthaven en Alanya. Afhankelijk van het type vervoermiddel waarvan u gebruik maakt, bedraagt de reistijd tussen de luchthaven en uw bestemming in Alanya tussen de 90 en 140 minuten.

Gazipasa Airport

De andere luchthaven heet Gazipasa Airport en ligt 35km ten oosten van Alanya met slechts 30-45 minuten reistijd. Verwarrend is dat de officiële naam “Antalya Gazipasa Airport” is. Dit vliegveld is pas enkele jaren geleden in gebruik genomen. Het is veel kleiner dan Antalya en heeft minder vluchten te verwerken. Daardoor zijn er ook minder voorzieningen, maar u vindt er wel een tax-free shop en twee gelegenheden om iets te eten en te drinken. Vanuit Nederland maken alleen Transavia en Corendon gebruik van deze luchthaven.

Transfer van- en naar het vliegveld Alanya

Boekt u de vlucht en accommodatie los van elkaar, dan is er voor de transfer van- en naar uw bestemming in Alanya bij beide luchthavens een ruime keuze aan mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen ten aanzien van comfort en snelheid kiest u voor een bus, een busje of een taxi, ieder met z’n eigen prijskaartje. U kunt vergelijken en reserveren op www.724transfer.com. Zeker in het hoogseizoen is het verstandig tijdig te reserveren.

Auto huren Alanya Airport

Op beide luchthavens is het mogelijk een huurauto te reserveren en op te halen. Op Antalya is het aanbod vanzelfsprekend groter dan op Gazipasa. Kijk hiervoor op: www.holidaycars.com

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba