Turkije

Antalya Vakantie

Antalya biedt u een perfecte combinatie van zon, stranden, historie en cultuur.

Antalya

Antalya

Antalya is de levendige hoofdstad van de Turkse Rivièra. Al in de oudheid kon hier door de gunstige ligging een nederzetting ontstaan. Deze groeide langzaam uit tot een van de belangrijkste handelscentra in dit gedeelte van de Middellandse Zee. Veel bezienswaardigheden in de binnenstad herinneren nog aan deze periode van bloei. Achter de haven, in de straatjes van de oude wijk Kaleiçi, kunt u uren rondzwerven in een omgeving van mooi gerestaureerde houten huizen. U vindt er behalve leuke winkeltjes natuurlijk ook terrassen waar u iets kunt eten of van koffie of een verkoelend drankje genieten. Als de zon schijnt -en dat gebeurt 300 dagen per jaar- is het hier heerlijk toeven.

Winkelen en markten in Antalya

Als grote stad beschikt Antalya over veel mogelijkheden om te shoppen. U vindt er grote shopping malls, zoals Ozdilek en Migros met tientallen winkels. Hier kunt u naar hartelust op zoek gaan naar leren kleding en tassen, namaak merkkleding, tapijten, bijouterieën en souvenirs. In de oude bazaar (Iki kapili han, direct tegenover de Kalekapisi Clocktower) kunt u goed terecht voor Turkse tapijten, zilver, goud en kleding. Het motto is zoals u weet: afdingen!

Restaurants in Antalya

U vindt in Antalya talloze gelegenheden om kennis te maken met de bijzondere geuren en smaken van de Turkse keuken. Behalve de eenvoudige döner en kebabzaken, zijn er ook uitstekende en gezellige restaurants waar de mooiste gerechten op tafel worden getoverd. Het gebied rond de haven biedt daarvoor de perfecte ambiance.

Uitgaan in Antalya

Wie van uitgaan houdt, komt in Antalya volledig aan z'n trekken. Het uitgaansgebied is vooral geconcentreerd in Kaleiçi. U vindt er alles van het rustige drankje in een kleine bar tot dansen en feesten in een gigantische disco met een paar duizend mensen. Bekende clubs zijn ally's, Inferno en Clup 29.

Stranden in Antalya

Konyaalti beach ligt westelijk van het centrum. Behalve strand en horeca zijn hier vele attrracties voor volwassenen en kinderen. U kunt er naar een dolfijnenshow, meedoen aan een paintball gevecht of naar een aquapark. Ongeveer 12km ten zuiden van hetr centrum ligt Lara beach. Achter het brede zandstrand heeft hier grootschalige recreatieve en touristische ontwikkeling plaatsgevonden. Behalve grote hotels, horeca en een amusementspark, vindt u er een groot aantal faciliteiten voor sportbeoefening.  

Wat is er te doen in Antalya

Wanneer u meer wilt beleven dan eten, drinken en op het strand liggen, bestaat aan mogelijke activiteiten en excursies in en rond Antalya bepaald geen gebrek. U kunt kiezen uit raften, paard rijden, golfen, duiken, paard rijden, skiën, wandelen, musea of historische plaatsen bezoeken.  

Festivals in Antalya

In de regio vinden het hele jaar door evenementen, festivals en uitvoeringen plaats op het gebied van cultuur, kunst en sport. Het Opera en Ballet festival in juni is het belangrijkste jaarlijkse evenement in Antalya.   

Vakantie Turkije

 Vakantie Turkije - Sunweb Turkije Vakantie - Arke  Turkije vakantie - Kras 
Turkije Vakantie - WTC  Vakantie Turkije - VakantieDiscounter   Turkije vakantie - Vakantiexperts
 Vakantie Turkije - Prijsvrij Vakantie Turkije - VakantieStunt   Vakantie Turkije - Jiba